Konsertit ja tapahtumat

Konsertteja ja tapahtumia

Keskiviikkona 7.9.2022 klo 19 Koiton laulun Levynjulkaisukonsertti Kalliolan Sirenius-salissa

Koiton Laulu julkaisee 7. syyskuuta 2022 albumin "Hyvä päivä elää".

Se on yksi vastausehdotus kysymykseen, kuinka työväenperinteestä ja 1970-luvun vasemmistolaisesta laululiikkeestä ponnistava kuoro toimii 2020-luvulla. 70-vuotias Koiton Laulu ei huuda eikä julista. Uuden levyn teokset herättävät pohtimaan maailman tilaa lempeän huumorin kautta, mutta myös epäkohtia kyseenalaistamalla. Sävelmissä on "myrskyä, tuskaa, rakkautta ja hiukan aamunsarastusta" (Pajupilli, san. Katri Vala).

Valmiiden vastausten sijaan lauluissa uskalletaan olla ymmällä, empaattisia ja esittää kysymyksiä: Kuolisinko jonkun puolesta? Mitä tapahtuu niille, jotka eivät saa turvapaikkaa? Ja mitä niille, jotka saavat? Oisko täällä se maa, jossa vierastakin osataan rakastaa?

Levyjulkaisukonsertissa kantaesityksen saa mm. Tomas Takolanderin Aaro Hellaakosken runoon säveltämä herkkä Epilogi (Ne puhuvat), jossa säveltäjä laulaa soolon. Toinen kantaesitettävä teos on Markku Nikulan Daniil Harmsin tekstiin säveltämä Sininen vihko n:o 10.

Koiton Laulu edistää uuden musiikin luomista. Hyvä päivä elää -levyn laulut on kirjoitettu viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana ja suurin osa nimenomaan Koiton Laululle. Säveltäjien joukkoon kuuluu varsinkin kuoron johtajia (Tomas Takolander, Kaapo Ijas, Jussi Tuurna, Jouni Bäckström) sekä kuorolaisia (Markku Nikula, Peku Heinonen).

Levyn tekstit koostuvat pääosin nykyrunoudesta (Hanna Weselius), modernista runoudesta (Katri Vala, Saima Harmaja, Aaro Hellaakoski) ja kalevalaisesta perinteestä. Lisäksi levyllä on mukana Pirkko Saision, Juha Hurmeen ja Sirpa Riuttalan teksteihin sävellettyjä kuoroteoksia. Isänmaa-kappaleen teksti puolestaan on peräisin Suomen ympäristölaista.

Konserttiliput (27,50 € / 22,50 €) Tiketistä.